söndag, april 22, 2007

halleluja

Bra dag, men iskalla vindar.
Båda flasklammen kommer fram och äter självmant nu så nu övergår jag till att försöka få dem att äta från lammbaren. De äter fortfarande alldeles för lite om man läser hur mycket lamm ska äta men de ökar i vikt :-) så allt verkar ok.
Ikväll har jag gjort klart det sista till deklarationen, puuust och halleluja vad skönt! Jag tänkte lämna iväg materialet imorgon så är jag inte ens ute i sista minuten, men eftersom vi ju snart är på resande fot så måste det bli klart. Något säger mig att jag kommer att sitta så här och traggla igen nästa år den här tiden... Men jag lovar att jag ska försöka att hålla efter bokföringen bättre.
Bra träning har det varit här också. Tuula och Maggie jobbade vidare i fållan - det ser bra ut och Maggie är mycket mera öppen och samarbetsvillig. Hon är inte till salu f.n. ;-)
Helen och Manne var också här. Manne har nog aldrig varit till salu ;-) och är det inte nu heller. De har jobbat bra i vinter och nu kan han göra snygga, lugna, smygande starter. När Helen håller ner tempot på honom är han jätteläcker.
Anders och Iza och Lovis körde också ett par rundor. Lovis tyckte att det var kul med får! Iza är också en jättefin hund, hon blir lite tight i flankerna ibland, men det har Anders koll på.
Maj och Rex tränade också. Det började riktigt illa med att jag fick för mig att vi skulle dela av de fem träningsfåren från resten av flocken ute i hagen. Tre gånger lyckades jag få loss de fem fåren och tre gånger vägrade Bud komma in när jag kallade in honom. Han bara sprang och sprang och sprang och jag blev vansinnigt arg (det kallas att falla tillbaka i gamla hjulspår...). Då skulle vi försöka dela med Rex istället men han förstod ingenting av vad han skulle göra så till slut flög han in och bet ett lamm. Det var naturligtvis klantigt av oss att ens försöka men... det som är tråkigt med Rex är att han biter fult de få gånger han biter. Jag har faktiskt hellre en jagande Bud för han rycker i alla fall bara ull - och han rör inte lammen. Något säger mig att den där delningen hade Zeke klarat ;-)
Efter att jag tappat humöret så kapitalt tränade jag lite med Bud för att visa att han ska lyssna. Naturligtvis har han ont i sina tassar - de har varit sämre sista veckorna, men han ska i alla fall uppföra sig... När jag rappat i åt honom ett par gånger gick han jättefint och han uppförde sig väl när han var vaktmästare senare.
Rex fick också till en bra träning trots att vi bråkade på honom innan.

Imorgon ska Scott till veterinären och ta ur stygnen. Såret ser jättefint ut! Snart är han förhoppningsvis trattlös :-)

6 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för dom orden Ewa, och du har helt rätt än har han inte gjort ngt som inneburit att jag velat sälja honom. Men hans taxkompisar har varit till salu ett par gånger, ha, ha. Men vem har användning av några såna, så dom har blivit kvar skämt åt sido. Med Peters hjälp nu på vårkanten så har jag klarat att att växla ner ännu en växel, nu ska bara manne bli helt bekväm i detta tempo, han vill ha ett högre grundtempo, men vi tränar på. tack för att vi fick komma till dej och min bagge var ursöt. Vi dyker upp igen när du kommit hem från Skottland, jag är inte ett dugg avundsjuk!!!! Ha det bra, du får ge utförlig rapport sen, och hälsa Gunnel // PS drick inte för mycket öl och whisky // Helen

Anonym sa...

.... jo du har å stå i du ;-)
Ingen risk för lånsamheter där inte..
Utvecklar det lite mer i dagboken.
Ha en fin måndag ;-)
/Kitty

Anonym sa...

Ursäkta, men jag kan inte låta bli att dra på mungiporna åt Bud. Han är för "härlig" den hunden. Kanske inte så kul att prestera fint men mitt hjärta får han i alla fall.
Kan se er framför mig ;)
Heléne

Anonym sa...

Det är väl ditt "lammtåg" som är på startsidan på Allmogefårföreningens hemsida? Det ser så häftigt ut med alla de fläckiga lammen, de är verkligen stiliga. Jag vill också komma till dig och träna. Att det skall vara så himla långt, men nu är det ju ljust och bra väglag så nu kommer vi snart.
Jag håller med Heléne. jag gillar också Bud. /Mona

Ewa sa...

Kul att Buds upptåg är till någons glädje, jag blir bara arg när han håller på så där. Heléne, du kan nog inte bara se oss framför dig utan höra mig också :o)
Men jag gillar den lille gynnaren. Han har många tråkiga sidor men som kurshund är han helt ok - dessutom ser han till att jag inte står och pratar; då sticker han direkt och "kollar fåren"...
Det som stör mig mest är att han innan vi körde attitydträningen kom in i ALLA luckor och älskade att dela, nu tror han att han ska ha med alla och att det är förbjudet att dyka in... Håhåjaja... Jag tar fortfarande för givet att han kommer så jag blir ganska snopen när han springer runt som en galning och trycker ihop fåren när jag gjort en lucka ;-)
Ja, Mona det är våra småttingar som pryder allmogefårssidan. Kul!
Helen: Varför då???
På söndag påbörjar vi resan, mer om det senare
:-) :-) :-)

Anonym sa...

Hi hi så där gör B oxå, samlar ivrigt ihop fåren när jag försöker dela ;-) Tar det som en livsuppgift att samla ihop det matte sprider ut ;-)
En liten fråga till resenären i vår dagbok *L
Kan tala om att när du kör söderut kör du mot sommaren, vi har härligt försommarväder ....
/Kitty