onsdag, april 04, 2007

livets ljusa stunder

Vad bra man mår när man står i fårhagen eller fårstallet och tittar på dem! :-) Ni som inte har några lamm går miste om ett par fantastiska stunder - varje dag.
Morgonens lammrace får mig att stå kvar och titta en lång stund, fånigt leende åt en livsglädje som fyller "bena med spring" och de gör caprioler som skulle få hästarna på Spanska ridskolan avundsjuka.
Men jag mår faktiskt ännu bättre av den där sena kvällstitten, när jag bara tassar ut för att kolla att allt är ok men blir stående kvar och bara njuter. Nästan alla lamm har letat på sin mamma och ev. syskon och de har lagt sig för natten, nära varandra, ibland med varann som kudde och lugnet är totalt. Några lamm har lagt sig hos en kompis men alla är lugna, nöjda och stilla. Ljuvligt!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Så poetisk Du är, jag får tårar i ögonen när jag läser. Jag håller med dig, det är livskvalitet att ha något sådant att titta på. Tack för dina glada tillrop i min blogg, det värmer. Hoppas Du får en Skön och Trevlig Påsk./Mona

Anonym sa...

Vad underbart mysigt det låter!
Vill önska en GLAD PÅSK och hoppas lammen inte blåser bort i det väntande ovädret.
Har du fullt upp i vallningshagen kommande helger innan Skottland?
Tänkte kanske om jag kunde komma och se lammen och valla nåt kanske?
Hälsar Mackan
som nog inte ska träna hund idag heller med tanke på mitt humör...idag MED!!

Anonym sa...

Ja, poetiskt minst sagt ;-)
Har ni jätte jätte bråttom när ni är i Helsingborg?????
Kanske kunde ha picknick i färjekön ;-) eller ni vill kanske hälsa på ;-))))))))
Hemliga gästen, you knever guess who ;-)))

Anonym sa...

Vad bra att någon har ljusa stunder, hos oss är dom mörka. Manne har förhöjda levervärden sviter efter ormbetten och har ordinerats vila i 2 veckor till. Typiskt nu när jag är ledig i helgen och hela nästa vecka. Det enda har får göra är att gå lugnt i ca 5-10 min i liten, liten fålla och följa med ut i fårhuset bara för att aktivera huvudet lite på honom. Han är hur dryg som helst svansar efter mej hela tiden, det har gått så långt så att resten av familjen duger att tjata på (får jag valla nu?) . Annars är allt bra // Glad Påsk önskar Helen och Manne

Anonym sa...

Jag kan verkligen hålla med om det du skriver om lammen, dom är underbara
att studera, hela tiden. Och som du säge olika faser. Antingen fullrulle eller ett snusande nere i halmen.
Lycka till på resan. Hoppas vi får rapporter. Yvonne