söndag, februari 24, 2008

och som omväxling; lite träning

Den "vanliga" träningsgruppen har tränat idag. Om det var någon mer än Heléne som lade in någon nedvärderande ton i "vaaanliga" som "de gamla vanliga, tråkiga" så var det fel. Idag tränade den vanliga träningsgruppen och som vanligt bjussades det på bra träning för alla. Fåren är underbara, det är nästan så att jag skulle vilja ge dem lite kraftfoder för de är så bra men de fick i alla fall en ny saltsten ;-)

Majsan och Rex har börjat putsa på vårformen. Majsan har lovat att hon ska träna ordentligt när lamningen kommer igång och idag lovade hon till och med att visslan skulle komma fram (!).
Ewa och Tea jobbar på bra. Idag fick Ewa en liten tankeställare, mer om det senare...
Lexa och Helénes första pass blev inte särskilt bra. Lilla fröken (Lexa alltså) blev het och gjorde några dumma inrusningar som vi inte riktigt såg någon orsak till.
Zeke tränade på gårdagens läxa. För att bara jobbat med korta flanker sedan i fredags måste jag säga att utvecklingen är godkänd ;-) Han gör det riktigt fint nu och idag gick han till och med klockrent till höger i farten. Vänster var svårare men med ett lugnt Du! innan släpper han.
Heléne ville se Lexa från sidan så jag fick testa henne. Det gick riktigt bra, hon skötte sig fint och Heléne måste vara stolt över hur välskolad Lexa är. Hon har fortfarande mycket att lära men hon är rejält grundad nu och hon föser jättefint, även med styrning. Det vi såg var att hon på stoppsignalen alltid är på väg framåt. Efter min runda körde Heléne henne lite till och då gick hon suveränt bra. Hon har inte varit i närheten av den nivån innan :-)
Sedan skulle vi testa om jag hade samma effekt på Tea så jag körde henne också. Pyttsan! Hon jobbade ok så länge hon bara fick flyta runt men så fort jag ställde krav sade hon "skit på dig" och gjorde precis som hon ville... Det var fascinerande att hon var så svår att nå och det märkliga var att hon inte ens vallade ordentligt, utan mest stökade runt. Men det var nyttigt för Ewa att se med egna ögon att Tea inte accepterar krav. Naturligtvis gör hon det bättre mot Ewa än med mig, men det finns där då också och det kommer Ewa att jobba med framöver.
Heléne testade att köra Zeke och det såg fint ut. Han blev tryckt och som en säck potatis ett tag och kompenserade med att bli vild och galen och uppföra sig illa när Heléne pyssjade på honom. Dessutom fick hon problem med att få honom att gå upp på framåt, ett problem som jag väldigt sällan stöter på. Det var väl hans sätt att hantera osäkerheten; att inte gå alls...
Sist så körde Ewa Rex och det var svårt för Rex att släppa Majsan. Men han ställde upp och jobbade på och visade väldigt god djurhantering.

Spännande att se hur hundarna hanterar förarbyten och intressant att se sin hund från sidan. Dessutom är det kul att testa andras hundar!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för att du fick mig att inse hur mycket Tea har lurat mig.Usch vilken olydig liten dam.Kanske jag nu kan ta tag i min hemläxa igen.Jag ska tala om för henne att man ska uppföra sig som Zeke,Lexa och Rex gjorde. Ewa o Tea

Anonym sa...

Jösses va flitiga ni e. Vi håller som bäst på att någon form av jätte förhandlin för att få köpa vår får hage (jaaa de har varit långdraget som attan) så håll tummarna. Smarrigheter finns det i vår dagbok ;-) att rekommenderas på de bestämdaste, bör avnjutas i stora bitar med vispgrädde till.
www.hundtrim.nu
Ha di,
Kitty