tisdag, februari 19, 2008

som tevebonden sa...

Lyckades inte sluta jobbet så tidigt som jag tänkt så jag hann inte åka till Ewa i Borlänge och träna, utan tog ut Lillehund hemma. Bjöd in Anders och Loviz men de dök inte upp. Alltså finns det inga vittnen och jag kan berätta om en fantastisk träning... Nåja, det kanske inte var riktigt sant, men Lillehund gladde sin gamla matte med några riktigt fina saker och framförallt kändes det som jag hade koll på mina egna reaktioner och han svarade så bra på dem. Till och med Heléne skulle ha varit nöjd - tror jag (tro nu inte något annat än att jag är överförtjust över all hjälp jag får från henne och Ewa J. och det är mycket värt om man lyckas hålla fokus även när man tränar själv).
Efter lite mickel med de där rackarns flankerna - idag började jag att försöka få honom att göra 90-gradersflanker i farten... Det var svårt, i synnerhet till vänster... - körde jag ett par framdrivningar och lite fråndrivning. Vad som gjorde mig riktigt lyrisk var när Den Bästa Av Alla Lillehundar (nu ska vi se om det blir liv här!) gjorde krossdrivningar kanske 30 meter framför mig. Han startade upp fåren till höger, gjorde en fin kross, vände fåren och gjorde en likadan kross till vänster. Förutom visslorna i vändningarna så blåste jag inte så mycket som en endaste bromsvissla - han bara tuffade på; rakt och balanserat och i snabb skritt för fåren. Vände på signalerna, körde ner huvudet och gick... :-) Love that dog!

Jag inser allt mer att det är de där tillfällena som jag verkligen gillar (när han hanterar fåren alldeles själv men tar visslorna direkt om/när de kommer) och det är inte alls de tillfällena som liknar tävlingssituationen... men den problematiken tar vi en annan dag ;-)

Om dagens träning säger jag därför som tevebonden Anders "jag är nöjd!"

2 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, vilken härlig läsning!!
Skulle velat varit med och upplevt det :-( Vilka framgångar!! Bra jobbat! Själv var jag hos Ewa och tränade. Skaren och isen gjorde att vi fick vara inne i boxarna och jobba. Jobbigt, tyckte Lexa men jobbade på fint ändå. Får lite problem med eye't och låsningar på nära håll. Hoppas Zeke fick smaka lite semla när han varit så duktig. För jag antar att du belönade dig själv med två (!?) vilket du med bravur var värd :-)
Heléne

Anonym sa...

Måste bara ha varit hår resande härligt ;-)
Å tänk om vi fick tävla för oss själva också, efter väl utförd tävling fyller man i kritik lappen och skickar in den till någon ..... fy tusan vilka fina kritiker vi skulle haft ;-)
Ha en fin torsdag,
Kitty