lördag, februari 23, 2008

rapport

När jag gör något vill jag göra det ordentligt. Om jag är med på en vallhundskurs fem kilometer hemifrån väljer jag självklart att övernatta hos värdparet så att jag kan delta i diskussionerna långt in på natten. Därför fanns det ingen rapport här i morse, men nu kommer det en.
Först några bilder:
"The old lady" Zilly visar fin stil. Där har Maria gjort ett fint jobb
Lilla Loviz håller på att bli stor. Hon tål krav mycket bättre och går riktigt fint
och så några pubilkbilder...
Zilly igen
Zeke. jag vet inte om det är träningen eller alla löptikar som ger honom sådan galen blick... Mer om vår träning längre ner

Zed. Hade svårt att vara stilla och är därför lite suddig ;-)
Iza. Gick framåt alldeles väldigt den här helgen. Där ser man vad konsekvens kan göra...

"Syskonen" Ella och Manne. Ella ser riktigt fin ut och Manne jobbar hårt (framför allt jobbar Helen hårt) med att få ner tempot. När han går lugnt är han ruggigt fin.

Dai. Han och husse visade och vi andra försökte göra likadant ;-) Men inte alla gånger...

Allys öron ur ett annorlunda perspektiv. De ska lära Marie skilja på höger och vänster.

Ally. Har gått framåt jättemycket sedan jag såg henne senast. Vilka flanker!


Peter gav mig ännu ett sådant där förlösande tips. Förut var det att jag skulle förbjuda att Zeke ville vända djur och det gjorde att många pusselbitar föll på plats. Idag var det att jag fokuserat för länge på starterna i de där berömda 90-gradersflankerna som vi tragglat med. Men jag har bara varit noggrann med starterna och aldrig jobbat med att åtgärda de gånger han blir tight bakom. Nu tog vi tag i det och vips; en hund som var helt ren i sina flanker och jobbade så fint. Nu är vår läxa att vi ska jobba mycket med korta sidledsförflyttningar där han hela tiden ska få belöningar i att få gå mot djur. Att jobba på cirkel är dödens tråkigt och jobbigt enligt Zeke och hans matte, men får han hela tiden jobba mot djuren (och fortfarande flankerar ordentligt) så får han en annan glöd och då blir flankerna bättre (snabbare och med mer energi) också. Dessutom ska vi komma ihåg att stämma av att även de långa flankeringarna är ok, heeela vägen. Delningsträning ska det också bli. Eller rättare sagt; anti-delningsträning för Zeke. Matte ska gå och trixa och dela och han ska båda ligga kvar och vänta och han ska vara ren i flankerna även i de lägena (det är verkligen jättesvårt för en hund som gärna kastar sig in i en lucka som nästan inte finns).
Vi har som ni förstår haft en suveränt bra helg. Tack, vänner, för att vi fick vara med! Alla hundar har gått helt fantastiskt bra och förarna har blivit ställda inför riktigt krångliga banor och uppgifter. Vi har testat malteserkors, trång fålla, tratt (med fåren från "fel" håll), tävlingstränat och fått delningstips. Jisses! och än är det bara lördag så i morgon förmiddag kör vi igen ;-) Men då är det den "vanliga" träningsgruppen igen.

3 kommentarer:

Ewa sa...

här är en länk till youtube och vårt malteserkors. Inte så bra tekniskt, men flera riktigt bra flanker
http://www.youtube.com/v/anmXUcNFzZE

Anonym sa...

KuuuLLL!!!
Gillar inte tonen på den sista meningen, hmm. ;)
Vad då "vanliga". #fniss#
Heléne

Anonym sa...

Underbart vad ni verkar ta hand om varandra i er klubb. Måste vara jättekul med en kurs/ träff med flera likasinnade. Super att utnyttja ridhus.

Ta väl vara på era duktiga instruktörer och er fina kamratanda.

Det är annars lätt att leta efter vatten på andra sidan ån.

Hälsningar Lisbeth