söndag, februari 03, 2008

å så var det vinter

Säsongens första inställda träning, på grund av vädret, i början av februari. Det får man säga har varit en träningsvänlig vinter.
Det kom ganska mycket snö igår men det fungerade bra att träna, trots att får, hundar och förare fick pulsa lite. Att grundträna hundar i sådana förutsättningar är ju helt ok - tungsprunget för hunden men fåren behöver inte röra sig så mycket. Inatt har det varit tio grader kallt så nu är det skare ovanpå snön och det utsätter vi varken får eller hundar för. Just nu snöar det igen så än så länge är det kontorsdag. Jag ska åka till Forsa Gård http://www.forsagard.se/ och lämna över lite papper i samband med att baggen Carl XVI Gustaf flyttar till ett nytt hem.

Prins Bertils sår läker fint och tackan som fick den fula (och stora) klippskadan på halsen har också läkt ihop fint. Igår var jag orolig för Bud som var onormalt kissnödig hela eftermiddagen och inte ens kunde hålla tätt. Jag hade redan planerat måndagsmorgonen med ett samtal till veterinär Sören, men nu verkar Bud som vanligt igen. Jag undrar vad som händer i den hundkroppen ibland. Hundmaten har en central roll i Buds väbefinnande. Leveransen av hundmat krånglade och jag hade varit sen att beställa, så vi fick komplettera med annat foder i veckan. Dag två med nytt foder vad Bud dålig i magen... Nu har han ätit sin vanliga mat tre dagar igen och jag undrar om han hade samlat på sig vätska i kroppen av den andra maten? Att han dessutom åt några liter snö när Doodles tränade fyllde väl på depåerna ;-) Hoppas att det var tillfälligt. Jag är i alla fall mycket nöjd med maten som de här tre killarna äter. Här kommer lite reklam! http://www.cenaturio.dk/swe/ Att den levereras till dörren är bara bonus.

Inga kommentarer: