lördag, januari 26, 2008

enklaste sättet att röra på sig mer

Igår kom jag på hur jag skulle få bättre resultat på stegräknaren (det enklaste hade förstås varit att sätta den på Zeke men nu skulle vi ju inte fuska...); efter morgonrundan med hundarna visade stegräknaren 21 steg (!) Jag har aldrig någonsin hävdat att jag går långa promenader med hundarna och i synnerhet inte på morgnarna. Men 21 steg! Något var fel. När jag kom in från stallet tog jag till skruvmejseln och öppnade manicken för att byta batteri, försökte få i ett batteri som var lite, lite för stort och sedan räknade den inga steg alls :o)
Alltså införskaffade jag en ny. Jag har inte haft den på jobbet ännu så jag vet inte om knappt 400 steg på en hel dag är sant eller ej men den här verkar i alla fall räkna alla steg och inte bara några ibland. En vanlig morgonrunda i stallet visade sig vara knappt 1000 steg istället för 240.

Idag har fårklipparen varit här så nu går det ett gäng extremt små, taniga och vindsnabba träningsfår i hagen. De dräktiga tackorna ser fina ut, alla verkar ha lamm i magen och de är fina i hullet men ett par av träningsfåren ser otroligt taniga ut. Inte magra, men små och... taniga. Tyvärr fick vi en stor klippskada på halsen på en av dem, så den får vi hålla koll på framöver.

Patrik och Doodles trotsade de små fåren och tränade idag. Vi fortsatte nöta flankeringar och lilla fröken förstod verkligen ingenting men sedan fick vi till ett par riktigt bra och då var det som hon tänkte "jaha, de vill att jag springer här ute? jamen då gör jag väl det! det kunde de ha sagt från början"... Sedan flankerade hon snyggt utan särskilt mycket press och när hon fick driva som belöning var hon otroligt fokuserad och kände av djuren. Jäk-ar vad fint hon gick :-) Riktigt kul var det. Att hon är stylish och verkligt läcker att se på gör inte saken sämre...

I morgon tränar Majsan, Heléne och Ewa här. Då ska jag pricka grindar och så ska jag svänga djuren på rätt ställe. Så det så!
Förresten; Zekes snygga syster Trixa är parad nu och väntas nedkomma med små Kepvalpar i mars. Rekommenderas!

7 kommentarer:

Anonym sa...

När får vi besked om dina valpplaner?/Mona

Ewa sa...

När jag vet om det blir någon till mig...

Anonym sa...

Hej Ewa den där stegräknaren är nog dags att byta ut, annars verkar dina rundor väldigt korta. haha
Nyfiken vad det är för valp du
ska köpa.
Två av mina valpköpare har tingat valp efter Kep och Trixa.
det är många som skaffar sig tillökning nu.
Kan man komma och träna Rambo någon dag, det hade varit kul.

Ewa sa...

Hej Lena! Ja, det går bra att komma och träna. De här årstiden är det bara helger som är aktuella. Hör av dig när det passar.

Anonym sa...

Tips för raka linjer,, lägg ut några halm/hötappar på linjen eller om man har några orange koner som vägledning...
Då brukar det vara mycket enklare att ha något att styra efter.
Nina
www.viattskennel.se

Anonym sa...

Jag tror jag vet om dina valp planer? Visst sa du till mig, men jag är ju så hopplöst disorienterad bland bc så jag har glömt...
Jag vill också ha SMÅ får. Mina stora aredennerfår löpte amok i helgen och var snabbare än stora fullblodshästar. De sprang hem till sin vinterhage från LÄNGST ner i sommarhagen, för jag hade glömt att stänga för och de skulle få vila medan jag gick ännu längre bort med Skippo och strosade. Skit, tänkte jag när de började springa. Skit skit tänkte jag när de sprang ut ur hagen. Skit skit skit när jag såg att de aldrig stannade utan försvann 500 meter bort runt Widéns trä.
Varför jag inte skickade hunden? Nä, jag vill inte att han stoppar dem på sitt vis. När de drar, drar han ju RAKT efter vet du.
Men vi sprang upp och hämtade dem. De stod och pekade finger inne i vinterhagen.
Ner igen och sedna försökte de fly när vi skulle knalla tillbaka efter att ha tränat fösning nere i sommarhagen. Men då fick Skippo dra efter, för då var vi närmare. Sedan höll vi dem hela vägen upp till stallet igen. Pust och puh!
Det var 3 veckor sedan de motionerades. Inte märktes det heller...

Anonym sa...

Igen. Du Ewa, inte är du i Facebook heller?
Tror du skulle gilla alla små frågesporter och quizzes där. Man tävlar mot sina vänner. Du verkar ju så smart med "på spåret" och sånt. ;-)