lördag, januari 10, 2009

en härlig dag, igen

När jag haft härliga dagar vet ni vid det här laget vad jag haft för mig. Hm, tränat... Tänk vad många timmar jag ägnade till att bråka med Tam och föralldel Bud de första åren. Att träna Zeke och Rom är som en dröm, jämfört med det ;-)

Rom fick en ganska svår träning idag, får som rann iväg ifrån honom, hämta får som var på väg bort, jag lade på höger och vänsterkommandon emellanåt (det verkade inte bekymra honom så mycket dock), flera lite mer städade hämt där han höll ut jättefint och känner av balanspunkten - han springer inte ens till tolv alla gånger utan har stenkoll på var han tycker att han ska vara bakom (det kommer matte att få jobba med en del lite längre fram). Nåja, när Rom kom in efter träningen trodde jag att han skulle lägga sig ner och sova på saken några timmar, men nej. Värre bus har jag inte sett på länge. Antagligen var det lite jobbigt ute idag (han var dessutom ännu mer på idag så jag fick till och med säga åt honom ordentligt för att han skulle stanna...) och det behövde han lätta upp lite ;-) Gulleplutt!

Zeke var ut på promenad med fåren efter byvägen idag. Hans svarta får var otroligt tråkig, hon blev ännu mer rabiat när de kom ut på nya marker. Det var hopplöst att få något flyt när en tacka hela tiden ska backa samtidigt som hon hoppar jämfota med frambenen och stampar... Zeke fick ett kort pass i träningshagen på eftermiddagen och då var han PÅ.

Tuula och Tim var här idag. Tim är tääänd. Han har en enda tanke i huvudet "till fåren och gärna kortaste och snabbaste vägen dit" men är en härlig tänkare så fort benen går lite långsammare så att han hinner med. Mycket mera motor och fart i honom idag, det kommer att bli kalasbra.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det verkar hända saker hela tiden med Rom.
Zekemannen kanske behöver ett snack med Tea om hur man pratar med fåren.Kanske det skulle funka med krångelmajan då. Ovanligt krånglig och envis verkar hon vara.
Fast Zeke är väl sur på Tea nu??
Ewa o Tea