fredag, januari 16, 2009

vem tog bort högerregeln?

och utan att informera mig?
Under loppet av fem minuter åkte tre bilar, i tre olika korsningar, ut framför mig trots att jag kom från höger. Jag började kolla om jag hade lyse på bilen och vid tredje korsningen visslade jag till och med för att försäkra mig om att höger var det håll jag trodde. De här bilarna kom från "kvitt-kvitt"hållet alltså borde de ha stannat. Själv kom jag från "di-duuuuuuu" hållet och hade därmed företräde (trodde jag, ja).
Nu gick det ju bra men vad är det som händer? Klart att folk kan få fel medicinmängd och allt möjligt konstigt om vuxet folk inte kan skilja på höger och vänster...

Nu ska jag gå ut och ta in hästarna. Det är -15 grader igen så de vill nog in.

Sedan ska jag sätta mig i fåtöljen (mmmm, den fåtöljen) och se mig om i bloggvärlden. Om jag sitter kvar här i köket ser jag de röda gardinerna så jag byter helt enkelt rum i avvaktan på bättring (eller P).

8 kommentarer:

Anonym sa...

Bilarna borde verkligen stannat om de kom från "kvitt-kvitt"hållet och du från di-duuuuuuu" hållet! Ha, ha du kan verkligen konsten att beskriva händelser på ett roligt sätt i din blogg. Sitter här hemma med mungiporna uppåt medan jag läser dina inlägg!
//Meril.

Anonym sa...

Kan du inte byta gardinkappa bara? Sedan får du lära dig att du är kvinna och ska ALLTID lämna företräde./Mona

Ewa sa...

kommer aldrig på fråga, Mona! varken röda långgardiner eller att jag ska lämna företräde :-) Inte när jag kommer från "di-duuu"-hållet!

Anonym sa...

Tack Ewa för att du bjuder på en underhållande läsning.
Ewa o Tea

Anonym sa...

Hmmm inte nog med att du bjuder på underhållning. Din blogg presenterar hela tiden hel knäppa ord som ordverifiering ;-)
vad sägs om GLYARTS
Kan det vara nån sorts barn konst??
Gly / barn arts/ konst
Vadå höger och vänster. Men herre gud Ewa som kvinna borde du väl veta att vi är osynliga. Testa i en barkö (har du ju säkert gjort). Hur ofta hör man en man säga "aaa men de va faktiskt min tur nu" nä då de e oftast kvinnor som står där snällt osynliga. Fast iof jag kanske är väldigt okvinnlig. För jag brukar vässa armbågarna, "slå" mig fram, och fräsa nått hemskt. Om inte annat så syns man så pass så folk blir irriterade iaf.
ELLER så har du fått en Harry Potter släng på bilen. Osynlig på riktigt. Har du kollat om andra ser din bil?? Ok det var det du gjorde. Men då e de ju soooolklart (sa Vanheden), bilen e ju osynlig! Häftigt!!
Ha en fin helg önskar vi som snart åker till värmen ;-)
Och ni andra som "bor" här borde kolla i min blogg på Ewas förslag till "bikini" ;-)
Kitty
www.hundtrim.nu

Anonym sa...

Förresten, det där med osynlig borde du ju testa när du parkerar. Torde ju vara skitlätt å parkera en osynlig bil ;-) hehe
Fick nu ett passande ord här som ordverifiering ..
resiness ungefär så jag börjar känna mig

//Kitty

Anonym sa...

Men ingen man har någonsin missat att se en kvinna som gör något (som han tycker) fel i bilen. Då tutas det minsann, då syns kvinnan. Häromdagen körde jag i en rondell och en man skulle köra ut. Karlj---ln lade sig på signalen och tyckte tydligen att jag skulle ha stannat och släppt ut honom. Han kom ju från höger./Mona

Ewa sa...

hehe, det här blev ju riktigt roligt. Aldrig anade jag att det skulle bli genusperspektiv på det inlägget :-) Det föll mig liksom inte in att det kunde ha med det att göra...
Fortsätt kommentera, ni är underbara!